︎ terug

FAUX PAS - nieuwe manieren


We zijn op zoek naar nieuwe manieren! Hoe willen we met elkaar omgaan in de publieke ruimte? Mag je eigenlijk nog wel flirten op straat? Hoe doe je dat dan? Waar ligt de grens?

Deze zomer gaat collectief SMELT experimenteren met intimiteit en flirten in de publieke ruimte. Want is het iets dat we moeten verbieden of reguleren? In Rotterdam is er een sisverbod, de campagne 'stop pikpraat' is in beeld geweest en er is een app om straatintimidatie te melden. Er is alleen nog niet zo veel veranderd... SMELT wil contact tussen twee vreemden niet verbieden of reguleren, maar wel omvormen naar een positief moment voor iedereen.

Daarom heeft SMELT de Psst!-pet en het Flirtlab ontworpen. Psst!-pet laat jou een gentleman zijn op de straat en in de Flirtlab mag jij uitproberen hoe jij het liefst zou willen flirten op straat. Samen gaan we op zoek naar de moderne straatetiquette. 

FAUX PAS - nieuwe manieren, is een project van collectief SMELT in samenwerking met de Directie Emancipatie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

︎ @fauxpas_nieuwemanieren