︎ terug

Roes - in de schappen

Waarom gebruiken we alcohol, drugs en andere middelen? Wat is de functie van de roes in onze maatschappij en in ons leven? Wat is die roes ons eigenlijk waard? Welke andere manieren zijn er om in een roes te komen?

In samenwerking met de Politie hebben we een interventie ontworpen waarbinnen mensen hun houding tegenover drugsgebruik kunnen onderzoeken en hierover kunnen praten. In de gesprekken gaan we dieper in op de functie die drugs heeft in onze maatschappij en de impact die drugsgebruik heeft op onze (mede)mens en het milieu.

Neem een kijkje in onze winkel en maak de volgende keer een bewustere keuze om aan je roes te komen!

Dit project is een samenwerking tussen Politie Nederland en collectief SMELT om het maatschappelijke debat rondom drugs op gang te brengen. Onze installatie was te zien op het innovatiefestival Crossing Borders van de Politie.De energie die vrijkomt door de samenwerking met SMELT maakt dat je geen ‘uppers’ meer nodig hebt! ;) Wat mij het meest heeft geraakt in deze samenwerking is de nieuwsgierigheid en de creativiteit waarmee Myrthe en Dorian een vraagstuk benaderen. Door out of the box the denken met behulp van social designers krijg je zelf ook weer nieuwe inzichten en ideeën, ik vond dit super spannend, maar ook heel verfrissend!
- Dieuwke Vogel, Operationeel Specialist A, Politie Nederland